Továbbra sincs menekvés a nagy melegtől Szolnok megyében

Megosztás

A HungaroMet Zrt. két vármegyére piros riasztást adott ki péntek éjfélig.

A meteorológiai szolgálat csütörtökön eljuttatott tájékoztatása szerint a hőség miatt Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben piros fokozatú figyelmeztetés volt érvényben péntek éjfélig, mivel a napi középhőmérséklet itt meghaladta a 29 Celsius-fokot.

Ezen kívül péntek éjfélig Baranya, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre másodfokú riasztást adtak ki, ahol a középhőmérséklet várhatóan 27 Celsius-fok felett lesz.

A HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján pénteken az Északi-középhegységben és a Nyírségben a napi középhőmérséklet 27 fok alatt maradhat, máshol pedig többnyire efölött alakul, míg a Dél-Alföld egyes részein 29 foknál magasabb értékek is előfordulhatnak. Emellett csütörtökön a középső, pénteken pedig a délnyugati megyékben zivatarok is kialakulhatnak. A meteorológiai szolgálat továbbá jelezte, hogy pénteken az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, amely meghaladja a figyelmeztetési szintet.

Ma, azaz a pénteki napon megyénkben a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat, azaz továbbra is érdemes rengeteg folyadékot inni és kímélni magunkat a napsütéstől.

Kép: infodombovar.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek