Változik az időjárás, továbbra is nagy marad a hőség, de többször leszakadhat az ég a Jászkunságban

Megosztás

Szombaton érkezik egy hidegfront és hozhat némi felfrissülést a hatalmas hőségben. Ennek azonban ára van, a csapadék ugyanis akár a nap folyamán többször is felhőszakadásként érkezhet, jó eséllyel számíthatunk zivatarokra. Ugyanakkor még mindig nagyon meleg lesz.

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a Dunától keletre hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Hajnalban 16-25, napközben 27-38 fokot mérhetünk, nyugaton, északnyugaton már mérséklődik a hőség, illetve a zivatarokat követően hirtelen több fokkal csökken majd a hőmérséklet. (Időkép)

A csapadék elsősorban az ország keleti, délkeleti felére húzódik, ott több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek.

Várhatóan szombatról vasárnapra virradó éjszaka sem csillapodik a zivatartevékenység, és

az is elképzelhető, hogy a viharok miatt piros riasztást adnak ki.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek