Orbán Viktor is megszólalt a szolnoki gyermekbántalmazási ügyben

Megosztás

A szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás teljesen elfogadhatatlan és szigorú következményeket von maga után – erről beszélt a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor kiemelte, hogy a gyermektáborok szervezői kötelesek felelősséget vállalni a rájuk bízott gyerekekért, biztosítani a biztonságukat és gondoskodni arról, hogy hasznosan töltsék az időt.

„A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni -, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni” – mondta.

Eközben pénteken azt közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság, hogy garázdaság gyanújával indítottak eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében; a nyomozók egyértelműen azonosították az elkövetőt, aki jelenleg külföldön tartózkodik.

A közlemény szerint a szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután kiderült, hogy a parkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről készült videófelvétel gyorsan elterjedt az interneten.

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt kezdett nyomozásba. A nyomozók azonnal nekiláttak a körülmények felderítésének, elemezték a videókat és tanúkat hallgattak ki; kétséget kizáróan azonosították az elkövetőt. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során.

A közleményben azt is megemlítették, hogy mivel az elkövetéssel gyanúsított férfi külföldön tartózkodik, eddig nem tudták kihallgatni, de felvették vele a kapcsolatot és beidézték. A rendőrség vizsgálja, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény történt-e az ügy kapcsán.

Kép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek