Ez gyors volt: teljesen ki is ürítették a szolnoki SPAR épületét, már más munkálatok folynak

Megosztás

Nem húzta sokáig az időt a City SPAR, ahogy bezárt, gyorsan ki is rámolt mindent és távozott. Immáron a leendő új bolt nyitásához szükséges munkálatokat végzik.

A Spar közkedvelt áruháznak számít Magyarországon, amely az elmúlt évtizedekben folyamatosan terjeszkedett és új üzleteket nyitott. Azonban Szolnokon most nem terjeszkedés, hanem bezárás történt, méghozzá a belváros kellős közepén.

A Pelikán Bevásárlóközpont földszintjén, az élelmiszerüzlet előtt egy nagy tábla fogadta a vásárlókat, mely szerint az áruház néhány napon belül, egészen pontosan július 14-én vasárnap 14 órakor végleg bezár. Ez meg is történt, alig öt nappal ezelőtt, azóta rá sem lehet ismerni az épületre.

A bolthálózat nem tűnt el teljesen a városból, a közeli Plázában és a kicsit távolabbi Mátyás Király úton is található egy-egy boltjuk. Felmerült a gyanú, hogy talán az orosz Mere készül boltot nyitni a Pelikán Bevásárlóközpontban. Budapesten éppen a bezáró Spar üzletek helyén terjeszkedik az orosz áruházlánc, melynek legfőbb vonzereje a rendkívül alacsony ár. A Lidlt és Aldit megszégyenítő olcsóság mellett a tálalás is különlegessé teszi az orosz diszkontot, ugyanis semmit nem tesznek ki a polcokra; egyszerűen raklapokról és dobozokból válogathat a kedvező árakat hajszoló vásárló.

A Szol24 megkeresésére a Pelikán Bevásárlóközpont nem cáfolta a Merle érkezését, válaszában azt írta, hogy jelenleg több érdeklődővel folynak tárgyalások, de még nem dőlt el, hogy milyen új élelmiszerüzlet nyílik a földszinten. Várjuk, mi lesz a vége. A SPAR-t pedig szinte rekordgyorsasággal kiürítették a bezárás után, már rá sem lehet ismerni. Erről Lovas Ferenc osztott meg képeket a közösségi médiában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek