A Magyar Karate Szövetség elhatárolódott a szolnoki kalandparkban történtektől

Megosztás

A Magyar Karate Szövetség csütörtöki közleményében mély felháborodását fejezte ki a szolnoki kalandparkban történt bántalmazás miatt, és határozottan elhatárolódott az eset során elkövetett gyermekbántalmazástól.

A rendőrség nyomozást indított a kalandparkban történtek kapcsán. Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója szerdán elmondta, hogy a múlt héten egy gyerekcsoport érkezett a kalandparkba, amely teljes mértékben kamerával van ellátva. Az incidensről készült felvételen egyértelműen látszik, amint egy felnőtt – a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket. A férfiról később kiderült, hogy a jászberényi székhelyű Yakuzák SE vezetője, aki azóta lemondott a tisztségeiről.

A Magyar Karate Szövetség közleményében hangsúlyozta, hogy a szövetség és az egész magyar karateközösség mélységes megdöbbenéssel értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról.

Kiemelték, hogy a karateközösség tiszteletben álló mesterei teljes mértékben elhatárolódnak az elfogadhatatlan, “a karate szellemiségéhez, tanításához és erkölcsi normáihoz méltatlan” gyermekbántalmazástól. A szövetség megkezdte a fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat az érintett személlyel szemben, és az eljárás lezárásáig mindenféle karateoktatási tevékenységtől eltiltja – írták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek