Hamarosan Szolnokra is szupergyors töltőberendezést telepít az MVM

Megosztás

Az MVM Mobiliti európai uniós támogatás által Törökbálinton adta át az első, 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását. A program során tíz helyszínen, köztük Szolnokon telepítenek olyan töltőállomásokat, amelyek összteljesítménye 600 kilowatt, és amelyek legalább 150 kilowattos töltőfejekkel vannak felszerelve, lehetővé téve a gyorsabb és kényelmesebb töltést az ügyfelek számára.

A projekt teljes költsége 1,217 milliárd forint, amelyből 1,5 millió euró (587 millió forint) az uniós támogatás. A Mobiliti a honlapján megjelent közleményében arról ír, az áruházlánccal már régóta együttműködnek, a törökbálinti helyszín után Miskolcon, majd a budakalászi, csömöri, dunakeszi, fóti, kecskeméti, maglódi, székesfehérvári és szolnoki Auchan áruházak parkolóiban folytatják a beruházásokat, a megyeszékhelyen tehát a Felső Szandai réten található majd az állomás.

A helyszínenként két 300 kW-os Alpitronic Hypercharger berendezés dupla 150 kW-os CCS2 töltőfejekkel van felszerelve, így egyidejűleg négy autó gyors töltését biztosítja, elősegítve a gyors és hatékony töltést a nagy forgalmú helyszíneken.

„A környezettudatos intézkedések a kereskedelmet éppúgy érintik, mint az üzletek működését vagy az odajutást. Az elektromos autók használatának népszerűsítéséért öt évvel ezelőtt kezdtünk el e-töltőoszlopokat telepíteni az áruházi parkolókba, hogy ezzel a szolgáltatással is segítsük a környezetkímélőbb autózás elterjedését Magyarországon. Nagyon örülünk a mostani együttműködésnek és bízunk benne, hogy a jövőben minél többen választják majd ezt a környezetkímélő megoldást” – mondta Széll Hajnalka, az Auchan országos marketing és vásárlói kapcsolatok igazgatója.

A projekt megvalósítására a támogatási szerződés megkötésétől számított 36 hónap áll rendelkezésre, mely 2025 januárjában ér véget.

Kép: mobiliti.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek