Megtalálták a tiszapüspöki szabadstrandon elmerült férfi holttestét

Megosztás

Az Életjel Mentőcsoport felbukkanása a vízpartok, szabadstrandok környékén az esetek többségében semmi jót nem vetít előre, legalábbis feltételezhetjük, hogy sürgős segítségre van szükség. Július 13-án osztották meg, hogy vízibaleset történt a tiszapüspöki szabadstrandon, egy férfi merült el a vízben.

A baleset napján Turi László, a mentőcsoport vezetője arról írt, az idős férfi megtalálására tett kísérletek egyelőre eredménytelenek voltak, pedig több csapat is csatlakozott a kereséshez. A strand egyébként hivatalosan július első napján nyitott a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett, hiszen egy szabadstrandi környezetben – csakúgy, mint Szolnokon – nagyon fontos, hogy mindenki vigyázzon a saját és mások testi épségére.

Szerkesztőségünk megkereste Turi Lászlót, hogy pár nappal a baleset után érkeztek-e új információk a kereséssel kapcsolatban: sajnos azt a szomorú hírt osztotta meg, hogy a Tisza szolnoki szakaszánál megtalálták a férfi holttestét.

A körülményeket a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A szabadstrandon való fürdés több szempontból is veszélyes lehet, épp ezért szükséges kivétel nélkül minden szabályt betartva fürödni. A természetes vizekben, például tavakban vagy folyókban, az áramlatok és hullámok ereje kiszámíthatatlan lehet. Ezek az áramlatok könnyen elsodorhatják a fürdőzőket, még akkor is, ha jó úszók. Emellett a természetes vizekben a hőmérséklet gyorsan változhat, különösen a mélyebb rétegekben. A hideg víz hirtelen lehűlést és izomgörcsöket okozhat, ami fulladáshoz vezethet. Mindig tisztában kell lenni ezekkel a veszélyekkel és megfelelő óvintézkedéseket tenni a biztonság érdekében.

Kép: Turi László Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek