Felfüggesztettel megúszthatja a 11 éves unokáját szexuálisan zaklató Szolnok megyei férfi?

Megosztás

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosbítani kívánja annak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfinak a büntetését, aki szexuálisan bántalmazta unokáját.

A bírósági ítélet szerint a férfi 2021 tavaszán rendszeresen vigyázott a kiskorú lány unokájára és annak testvérére, mivel a szülők több műszakban dolgoztak. Ez idő alatt a férfi kétszer próbált szexuálisan közeledni a 11 éves, alvó gyermekhez, aki felébredt, így a férfi abbahagyta cselekményét. A férfi tettei súlyos érzelmi és szexuális traumát okoztak a kiskorúnak.

A Szolnoki Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében bűnösnek találta a férfit, és 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette – írta az ügyészség a sajtóközleményében.

Emellett a vádlottat véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel kerülhet kapcsolatba. Az ítélet kimondta, hogy a vádlott a börtönbüntetésből legkorábban annak kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítélet alapvetően helytálló és törvényes, de az elkövetés körülményei és a súlyosító tényezők miatt a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés túl enyhe. Úgy vélik, hogy a hosszabb tartamú, végrehajtandó szabadságvesztés jobban szolgálná a büntetés céljait, valamint szükségesnek tartják a feltételes szabadságra bocsátás kizárását.

Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtábla elé kerül.

Kép: Shutterstock

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek