Megkezdődött az útfelújítás Törökszentmiklóson

Megosztás

Az M4 építéséhez kapcsolódóan felújításra kerül majd a Kossuth Lajos utca kivezető szakaszának útburkolata az Orlen (korábban Mol) kúttól egészen a Surjányi csomópont előtt lévő új körforgalomig. A kivitelezés már meg is kezdődött – számolt be a hírről a szentmiklosonline.hu

A burkolatmegerősítés keretében az útburkolat marása és 2 réteg aszfaltburkolat beépítésére kerül sor. A felújítás részeként a kiemelt szegély cseréje, valamint az útpadka felületének kezelése és helyreállítása is megtörténik. A felújítandó felület egy részén alapcsere is szükségessé válik, ezek a helyszínek a közútkezelő bevonásával kerülnek majd kijelölésre. A szakaszon található autóbusz-megállóhelyek felújítása a Volán Társasággal egyeztetve lett.

Jelenleg a kiemelt szegélysor elbontása és újjáépítése zajlik a kétirányú forgalom fenntartása (illetve szakaszosan, 50 méternél nem hosszabb félpályás lezárás) mellett. A burkolatmarás és aszfaltozás idejére jelzőőrös forgalomirányítás kerül bevezetésre, ami a csatlakozó lakóutcák ideiglenes (rövid időre történő) lezárásával fog járni. A munkaidő végeztével a burkolatfelület vissza lesz adva a járműforgalom részére, a kétirányú forgalom fenntartása újra biztosítottá válik.

A felújítási munkálatokat várhatóan idén augusztus második felében fejezik majd be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek