Végre elkapták a jászberényi farongálót

Megosztás

Jászberényben hosszú ideje keresik-kutatják a jászberényi belvárosban különös kegyetlenséggel rongáló tettest, aki padok, kukák felborogatása helyett fákat fúrt meg, a lyukba pedig ismeretlen olajszármazékot öntött. A rendőrség végre elfogta a tettest.

A police.hu-n ma jelentették be a hírt, ami sok jászberényit megnyugvással fog eltölteni – hosszú hónapok után a rendőrök felderítették, ki a fákat rongáló elkövető.

Minden tavaly nyáron kezdődött, amikor kiderült, hogy egy ismeretlen elkövető megfúrta, majd olajat öntött a Szentkúti téren lévő 30 éves, védett juharlevelű platánfa törzsébe. A fa ezt követően részben elhalt, csak az önkormányzat munkatársainak rendszeres beavatkozásának köszönhetően sikerült megmenteni a teljes pusztulástól.

Idén tavasszal folytatódott a rongálás, a platánfa környezetében lévő bálványfát is hasonló módszerrel fúrtak meg, valamint a lyukba szintén ismeretlen anyagot öntöttek. A feljelentést követően a jászberényi nyomozók a személyi és tárgyi bizonyítékoknak köszönhetően azonosították a tettest.

Az egyik áldozat

A 38 éves helyi férfit július 2-án állították elő a rendőrkapitányságra, majd rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, a jászberényi farongáló áldatlan tevékenységének tehát befellegzett.

Kép: police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek