Ugrásra készen – így készül a Honvédség a szolnoki ejtőernyős vb-re

Megosztás

Harmincnégy ország válogatottjának részvételével kezdődik meg a 46. CISM katonai ejtőernyős világbajnokság július 2. és 13. között Szolnokon. Az esemény házigazdája az MH Kiss József 86. Helikopterdandár lesz, most pedig az is kiderült, a Magyar Honvédség javában készül már a megmérettetésre.

Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka még májusban beszélt arról, hogy a világbajnokság kiemelt jelentőséggel bír ez évben a Magyar Honvédség, valamint a magyar haderő életében.

Július második napján érkeznek a csapatok, majd másnap a szolnoki Hild téren lesz a megnyitó ünnepség, illetve aznap délután máris megkezdődnek a bemelegítő ugrások. Július 4-től 11-ig tartanak az ejtőernyős versenyszámok, ezeket bárki ingyenesen megtekintheti a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren. A versenyszámok többek között lesz célbaugrás, stílusugrás, egyéni és csapat összetett verseny is.

A honvedelem.hu egy háromperces videó formájában mutatja be a felkészülést:

Ugrásra készen

Javában készül a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a 46. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra. A harmincnégy ország válogatottja részvételével szervezett rangos sportversenyt július 3. és 12. között rendezik Szolnokon. Készítették: Antal Ferenc, Blénesi Csaba, Szűcs László, Tanka Balázs.

A világbajnokságról a Szol24-en is olvashattak egy hónappal ezelőtt – Bánszki Tamás százados, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár ejtőernyős kiszolgáló csoportjának parancsnoka akkor elmondta, rendben megkezdték a felkészülési ugrásokat a világbajnokságra, amelyek 95 százalékát már sikerült teljesíteniük. Jövő hét szerdán kezdik a versenyszezont, Franciaországba utaznak a célbaugró világkupa sorozat első fordulójára. Júniusban folytatódik a világkupa, majd a világbajnokság következik. A leglátványosabb versenyszámnak a célbaugrást nevezte, hozzátéve: “ebben vagyunk jók mi magyarok és ebben igyekszünk majd szép eredményt elérni és felállni a dobogóra”.

Kép: Nemzeti Sport, archív

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek