Kicsengettek a jászkunsági iskolaőröknek is

Megosztás

Nemcsak a nebulóknak jár a nyári vakáció, hanem az iskolaőröknek is, nincs ez másképp Jász-Nagykun-Szolnok megyében sem.

Játékos vetélkedővel színesített tanévzáró értekezletet tartottak az iskolaőröknek Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A részletekről a Police.hu számolt be.

A Csépai Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont június 27-én a rendhagyó rendezvénynek, amelyen Szabó Péter r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Iskolapartnerségi Osztály vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az iskolaőrséggel kapcsolatos tapasztalatokat, és méltatta az iskolaőrök tevékenységét. A szakmai napot Egedi István r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, és megköszönte az iskolaőrök egész évi áldozatos munkáját.

A szakmai nap eseményei párhuzamosan zajlottak. Amíg az iskolaőri rendszerbe tartozó tanintézmények fenntartói és a rendőri vezetők értékelték az elmúlt tanév tapasztalatait, addig a megyei rendőrök egy nyolc állomásból álló, játékos vetélkedőn tették próbára az iskolaőrök képességeit. Az állomásokon a bűn- és baleset-megelőzési, valamint szakmai ismereteken kívül fizika feladatok teljesítésével mérhették össze tudásukat a résztvevők.

Az eddigi kedvező tapasztalatoknak köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok megyében idén ősztől további oktatási intézmények csatlakoznak az iskolaőri programhoz. Jelenleg 12 új munkatársat keresnek az üres posztokra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek