Több ezer liter illegális üzemanyagot leplezett le a NAV Szajolban

Megosztás

Több mint hatezer-nyolcszáz liter ismeretlen eredetű ásványolaj-származékot talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy magánszemély ingatlanán Szajolban. A tulajdonos akár 5 millió forint büntetésre is számíthat.

A NAV ügyintézői azt követően kérték egy szajoli magánszemély tulajdonában álló telep ellenőrzését, hogy az online számla rendszer és egyéb adatok összevetése alapján gyanússá vált a tevékenysége.

A tartályok és kannák mellől benzin áttöltésére használható szivattyúk és több, egy köbméteres tartály is előkerült, amelyek az iratok szerint szintén a telephely tulajdonosáé voltak.

A pénzügyőrök az ásványolajtermékeket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonos akár 5 millió forint bírságra is számíthat.

A jövedéki termékek, ezen belül a gázolaj és benzin forgalmazását, tárolását, szállítását csak szigorú szabályok szerint lehet végezni, melyet a NAV munkatársai folyamatosan figyelemmel követnek, írta a NAV sajtóosztálya.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek