Óceánparti stílusú otthonodban minden napot nyaralásként élhetsz meg!

Megosztás

Az otthonunk a béke és nyugalom szigete lehet, ahol minden részlet minket szolgál és a kikapcsolódást támogatja. Az Ocean Air stílusú lakberendezés pontosan ezt az érzést hivatott megteremteni: a tengerparti szellő frissességét, a homokos partok melegét és a végtelen óceán nyugalmát hozza el a négy fal közé. 

A mömax Ocean Air kínálatában minden olyan elem megtalálható, mely segítségével tökéletes tengerparti hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. A kellemes natúr színek, a kék nyugtató árnyalatai, mind visszaköszönhetnek a nappali, háló vagy az étkező berendezési tárgyaiban, kiegészítőiben. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogyan érhetjük el ezt a hatást otthonunkban lakberendező igénybevétele nélkül.

Miért népszerű lakberendezési stílus?

Az Ocean Air stílus népszerű hazánkban is, hiszen a magyarok közel 20%-a választja a tengerparti nyaralást. Éppen ezért egyre többen szeretnék felidézni a hétköznapokban is az ott átélt érzéseket. Ha úgy döntünk, hogy mi is Ocean Air hatású nappalit vagy hálót álmodtunk meg magunknak, a bútorok kiválasztásánál törekedjünk az egyszerű vonalvezetésre. A tengerparti hangulatot idéző kanapék és fotelek, nagy párnákkal ellátott ágyak mind hozzájárulnak az otthonosság érzéséhez.

A dekorációban a tengeri motívumok és kiegészítők kapnak kiemelt szerepet. Kagylók, korallok, hajókötelek, horgonyok – mind remekül illenek az Ocean Air stílushoz. A falakon elhelyezett, tengerparti tájat ábrázoló képek vagy festmények tovább erősítik a koncepciót. Az ilyen apró részletek és kiegészítők segítenek abban, hogy otthonunk valóban a tengerparti nyaralás érzését keltse.

Színek és textúrák

Az Ocean Air stílus alapját a természetes, lágy színek adják, amelyek a tengerparti tájat idézik. A főbb színárnyalatok közé tartoznak a homokszín, a bézs, a világoskék, a fehér és a szürkés tónusok. Ezek a színek harmonikus és nyugodt hangulatot árasztanak, amely tökéletes alapot nyújt a további dekoráció kiválasztásához.

Az anyagok tekintetében a természetes textúrák kerülnek előtérbe. A fa, a rattan, a len és a pamut mind-mind olyan anyagok, amelyek hozzájárulnak a természetközeli érzés megteremtéséhez. A fából készült bútorok, különösen a világos vagy fehérre festett darabok jól illeszkednek ebbe a stílusba. A rattan és a fonott anyagok könnyed, légies hatást keltenek, míg a lenvászon és a pamut textíliák a puhaságot és a kényelmet képviselik.

Textíliák és kiegészítők

A világos, természetes színű falak és bútorok mellett a tengerparti motívumokkal díszített párnák, takarók és függönyök nagyszerűen kiegészítik az összképet. A csíkos minták, különösen a kék-fehér kombinációban, szintén nagyon népszerűek az Ocean Air stílusban.

Egy szép kagylógyűjtemény, egy dekoratív üvegpalack vagy akár egy homokkal és kagylókkal töltött üvegtál mind-mind adnak valami pluszt, amin megakadhat a szemünk és elmélázhatunk a nyaralásra gondolva. Ezek az apró részletek segítenek abban, hogy otthonunk valóban a tengerparti nyugalom szigete legyen.

Kapcsolódó cikkek