Folyamatosan helyeznek ki padokat és hulladékgyűjtőket Jászberényben

Megosztás

Önkormányzatunk folyamatosan szeretné bővíteni a kézi hulladékgyűjtő edényzetek, padok és kutyaürülék-gyűjtők számát a városban – hangsúlyozta Budai Lóránt polgármester.

Az elmúlt másfél évben is számos utcabútort helyzetek ki a város közterületeire, összesen 14 padot, 62 kézi szemetest, 7 kutyaürülék-gyűjtőt, 10 virágdézsát és 54 forgalomterelő pollert. A napokban újabb utcabútorok beszerzéséről döntött a városvezetés.

Az 5 db Konstruktív (kerek) típusú hulladékgyűjtőt (Holló András utca, Vásártér utca – Szárazmalom utca, Szabadtéri Színpad, Határ utca – Honvéd utca, Ady Endre utca), a 9 db Lurkó típusú padot (Szabadtéri Színpad, játszóterek) és az 1 db Simplex kutyaürülék-gyűjtőt (Czigány János utca – Határ utca) a Városszépítő Kft. fogja legyártani bruttó 2.2 millió forint értékben.

Továbbá “zsákutca” tájékoztatást adó közlekedési táblát helyezünk ki a Fülemüle utcába, a Lajosmizse utca – Négyszállási utca kereszteződésébe és a Zöldár utca – Tóth János utca kereszteződésébe. Emellett a biztonságos kikanyarodás érdekében forgalmi tükröket telepítünk a Bajcsy Zs. utca – Csángó utca kereszteződésébe, a Darázs utca – Attila utca kereszteződésébe és a Bajcsy Zs. utca – Thököly utca kereszteződésébe.

Legyen Jászberény tisztább, biztonságosabb és élhetőbb város! Tegyünk érte, vigyázzunk rá közösen – zárta közleményét Budai Lóránt polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Gémesi Balázs – Budai Lóránt Facebook

Kapcsolódó cikkek