Fontos a háztartási gépek karbantartására időt szentelni

Megosztás

Amikor egy nagyobb értékű háztartási gépet vásárolunk, akkor biztosak vagyunk benne, hogy a készülék éveken át jó szolgálatot tesz majd. Általában valóban nem is kell tartanunk attól, hogy egy mosógép vagy mosogatógép idő előtt felmondja a szolgálatot, azonban nekünk is oda kell figyelnünk a karbantartásra.

A legjobb, amit tehetünk, hogy betartjuk a gyártó utasításait, és az is fontos, hogy már a készülék rendelésével egyidőben beszerezzük az ápoláshoz, tisztításhoz kapcsolódó termékeket is.

Menjünk biztosra!

A neves német cég háztartási gépeihez nagyszerű kiegészítőket is kínál: a Miele készülékápolás kategóriájában többek között vízkőmentesítőket, vízlágyító tablettát, szilikonzsírt és üvegkerámia-, valamint nemesacél-ápoló szert találunk. Akármilyen készüléket is birtoklunk – mosógép, gőzsütő, kávéfőző, stb. – biztosan megtaláljuk a márka tisztítótermékeit is hozzájuk.

A legismertebbek talán a Miele mosógépek, amelyek többségében megtalálható a TwinDos adagolórendszer. Ez egy nagyon praktikus és hasznos extra, amely arra hivatott, hogy okosan adagolja a mosószert a gép indításakor. Ám ezt a rendszert is tisztítani kell: ehhez is beszerezhetünk megfelelő terméket.

Miele kávéfőzőnk vagy gőzsütőnk van? Az előbbihez mindenképp rendeljünk egy 100 darabos tejvezeték-tisztító szettet, amely képes eltávolítani az alkatrészről a tejfehérjét és a tejzsírt, de egy AutoCleanert is célszerű a kosárba tenni a gyártmányok teljesen automatikus tisztításához. A gőzsütőkhöz rendszerint a 4 flakonos HydroCleanert ajánlja a vállalat a megbízható, hosszú távú működés érdekében.

Kérhetünk segítséget is!

A Miele maximálisan odafigyel a vásárlóira, így nálunk karbantartási szervizelés is kérhető. Hogy ez mit jelent? Amennyiben úgy érezzük, hogy valamelyik, általuk gyártott készülékünk nem működik jól, akkor kérhetünk kiszállást, ahol a szerviztechnikusok fogják átvizsgálni és megtisztítani a készüléket.

Körülbelül kétévente érdemes élni ezzel a lehetőséggel akkor is, ha mindent rendben találunk, és mi magunk is odafigyelünk a készülékápolásra, ilyenkor ugyanis az olyan, számunkra nem hozzáférhető területek is megtisztulnak, amelyekről nem is tudtuk, hogy léteznek.

Mennyibe kerül a szakszervizes karbantartás?

A díj annak függvényében változik, hogy milyen típusú gyártmányról van szó. A legtöbb odafigyelést a mélytisztítás során is az alábbi készülékek igénylik:

  • Mosógépek és szárítógépek
  • Mosogatógépek
  • Kávéfőzők
  • Sütők
  • Gőzpárolók

A hűtők és a fagyasztók, a páraelszívók, a mikrohullámú sütők vagy az ételmelegítő fiókok karbantartása viszonylag egyszerűbb, ezért kevesebbe is kerül. Amennyiben több készüléket is szeretnénk megnézetni, kedvezményt is kaphatunk.

Az említett cég ügyfélszolgálatát bármikor kereshetjük, ha szervizelési, karbantartási kérdések merülnének fel a gépekkel kapcsolatban. Azonban jó tudni, hogy a honlapon számos Self-help videó is megtalálható, így előfordulhat, hogy akár mi magunk is tudjuk orvosolni az adott problémát.

Kapcsolódó cikkek