Sok helyen, köztük Szolnok megyében is volt szavazategyenlőség   

Megosztás

Tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani – derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.

Baranya megyében Tarróson, Bács-Kiskun megyében Újsolton, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sajóivánkán és Vattán alakult ki szavazategyenlőség az első két helyen végzett jelöltek között. Ugyanez a helyzet Győr-Moson-Sopron megyében Rábaszentmihályon, Somogy megyében Büssün, Szabolcs-Szatmár-Beregen Kisszekeresen, Tolnán pedig Koppányszántón. Vas megyében Bajánsenyén, Kissomlyón, Mesterházán és Rátóton, Zala vármegyében pedig Belsősárdon, Szijártóházán, Zalaboldogfán és Zalakomárban alakult ki az első helyen végzett polgármesterjelöltek között szavazategyenlőség.

Ezeken a településeken még elképzelhető, hogy a jogorvoslatok miatt mégis eldől, melyik jelölt kapott több voksot, de ha a jogorvoslatok lezárulta után is egyenlő lesz az állás, időközi választást kell tartani.

Szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Baranya megyei Pécs 15. számú egyéni választókerületében, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 4. számú egyéni választókerületében, továbbá a Pest megyei Kerepes 5. számú egyéni választókerületében. Amennyiben a jogorvoslatok lezárulta után is marad a jelöltek közötti szavazategyenlőség, ezeken a helyeken is időközi választást kell majd tartani 120 napon belül.

Kép: MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek