Ungár Péter reagált arra, hogy az Európai Zöldek felfüggesztették az együttműködést az LMP-vel

Megosztás

Az Európai Zöld Párt (EGP) felfüggeszti az együttműködést az LMP-vel Vitézy Dávid támogatása miatt. Az EGP közleménye szerint elkötelezetten küzdenek Orbán Viktor szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen. Közölték, Karácsony Gergely hivatalban lévő főpolgármester második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez. A döntést Ungár Péter sem hagyta szó nélkül.

“Ugocsa non coronat.
A jelentése ennek a szállóigének az, hogy Ugocsa vármegye nem koronáz. A történészek jelentős része azt állítja, hogy ez egy valóságos alapokat nélkülöző szállóige, de mégis a jelentése egyértelmű: ellenállunk, ha helyesnek gondoljuk, akkor is, ha egyedül maradunk” – írta bejegyzésében az LMP társelnöke.

Az Európai Zöld Párt ma bejelentette, hogy Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson és azt is, hogy az LMP-vel nem folytat közös kampányt az EP-választáson, mert Vitézy Dávidot támogatjuk főpolgármesternek.

Kezdjük az első állításukkal: az Európai Zöld Párt nem szokott beleszólni tagállamok önkormányzati választásaiba, most azért teszik, hogy a nyugat-európai tagpártok orbánozós kampányait védjék a liberális vetélytársaikkal szemben. Szívük joga, hogy ezt tegyék, de egy dolgot megmutat, az Európai Zöldeknek a holland, a német és az osztrák szavazók számítanak, teljesen hidegen hagyja őket, hogy mennyire zöld egy városvezetés, amely járatritkításokat akart bevezetni.

A második állításuk nagy megkönnyebbülést okoz nekem, nem kell védenem, az európai zöld fősodor őrületeit. Amúgy sem lehetett volna közös európai kampányt véghez vinni, hiszen a nyugati zöldek az akkumulátorgyarmatosítás helyett az elektromobilitás erőltetését választják, a gondoskodó munkában dolgozó kelet-európai nők béregyenlősége helyett pedig a nem-bináris WC-kkel foglalkoznak.

Nekünk nem külföldön fogják eldönteni, ki a főpolgármester-jelöltünk. A Budapestiek Vitézy Dáviddal járnak jól.

“Hiába írnak majd nyílt leveleket, átkoz ki minket Karácsony Gergely a jó gondolkodásúak kávéházából: Ugocsa non coronat” – zárta gondolatait Ungár Péter.

Kapcsolódó cikkek