Kellemetlen és áthallásos: hibákkal tele tették ki egy iskola névtábláját

Megosztás

Rendkívül ciki, hogy egyrészt alig van szöveg a táblán, mégis két súlyos elírást is sikerült beletenni. Ennél is kellemetlenebb, hogy a tábla kikerült, a felelősök pedig ennyi ideig nem vették észre a két szarvashibát. Ráadásul a hírek szerint nem is egy tábla érintett.

Két ponton is sikerült elrontani a Zala megyei lenti egyik iskolájának névtábláját, amelyen jelenleg is az olvasható, hogy „Lenti Áltanálos Iskola és Gimnázium Vörömarty Mihály Tagintézménye”. Frissítés: a sajtónyilvánosság hatására hirtelen lekapták a táblát a helyéről, de véletlenül sem ismerték volna el, hogy hibáztak, inkább uszítónak nevezték azt, aki erre felhívta a figyelmet.

A hibákat a településen született Magyar Bálint énekes-színész vette észre, aki képet is kitett a Facebook-oldalára a tábláról. Később azt írta, hogy tiszteletlennek, uszítónak nevezték, amiért felhívta rájuk a figyelmet.

Később a Telexnek egy olvasó jelezte: az Arany Jánosról elnevezett tagintézmény táblájára is az „átlanálos” szó került.

A lap vette észre azt is, hogy Magyar Bálint bejegyzésére a saját Facebook-oldalán reagált Árkovicsné Pezzetta Claudia, az intézmények igazgatója. Azt írta, hogy a táblákon már a felrakásukkor észlelték a hibákat, és azonnal értesítette is a gyártót, akitől javítást és újragyártást kért. „A cég képviselője rövid határidővel ígéretet tett a hiba javítására, ígéretének azonban nem tett eleget. Az eset óta hetente e-mailben sürgettem az újragyártást, mert telefonon egyáltalán nem elérhetőek. Utolsó levelemben a fogyasztóvédelem bevonását is kilátásba helyeztem. A táblák cseréje tehát folyamatban van” – írta.

Azt nem tudni, hogy pontosan mikor kerültek ki a táblák az iskolákra, de a Telex olvasója szerint akár szeptember óta is fenn lehetnek, az intézmények ugyanis azóta működnek összevontan.

Kapcsolódó cikkek