Szolnokon gyúr az olimpiára az Európa-bajnok magyar kenus

Megosztás

A háromszoros Európa-bajnok kenus, Balla Virág idén elsősorban az egyéni felkészülésre koncentrál, mint mondta, tavasszal dől el, hogy ismét lesz-e társa, akivel az olimpiai válogatón össze is térdelhet.

    “A vb után egy hosszabb pihenőre mentem, úgy gondoltam, hogy szükségem van a pihenésre. Október végén nekiálltunk a téli alapozó időszaknak, egy nagyon jó, komplex felkészülésen vagyunk túl, hál istennek a sérülések és a betegségek is elkerültek” – idézte a magyar szövetség honlapja a Ferencváros rutinos versenyzőjét, aki a tavaly augusztusi világbajnokságon C-1 200 méteren megnyerte a B döntőt, C-1 500 méteren pedig ötödik lett.

„Jövő pénteken indulunk Portugáliába, egy négyhetes edzőtábort tervezünk. Ezután csak Magyarországon, hazai környezetben folytatjuk a felkészülést Szolnokon és Szegeden” – tette hozzá a tokiói olimpia páros számának ötödik helyezettje.

Balla Virág célja az, hogy kijusson Párizsba és onnan éremmel térjen haza.

„Szeretnék kijutni az olimpiára. Sőt fontos számomra, hogy ne csak kijussak Párizsba, hanem egy dobogós helyezést is elérjek. Úgy álltam bele ebbe az évbe, hogy akkor én most mindent beleadok. Természetesen előtte jó eredményt szeretnék elérni a válogatóversenyen. Célkeresztben az olimpiai versenyszámok szerepelnek, habár jelenleg még nincsen páros társam” – fejtette ki a 29 éves sportoló.

Női kenuban jelenleg két kvótája van Magyarországnak, a harmadikat a májusi szegedi pótkvalifikáción lehet majd megszerezni C-1 200 méteren, az olimpiai csapat pedig a válogatókon alakul ki.

„Szerintem nagyon jó kis csapat fog részt venni a hazai válogatóversenyeken, izgalmas lesz. Nagyon várom, hogy lássam, ki milyen formába tud kerülni. Nagyon sűrű lesz a kenus mezőny” – véli Balla Virág.

MTI

Kép: Kovács Tamás/MTI

Kapcsolódó cikkek