Jön vissza a COVID? – Szolnok megyében is egyre több a beteg

Megosztás

Influenzaszerű tünetek, általános rosszullét, légúti problémák: Dr. Beke Gabriella megyei tisztifőorvos a Szolnok TV kamerái előtt árulta el, az érintettek többségéről kezdetben nehéz megmondani, hogy influenzás, vagy a koronavírus támadta meg a szervezetét. Szolnok megyében is emelkedik a betegek száma.

A karácsonyi és újévi időszak, tehát az ünnepek alatt megfigyelhető volt, hogy kevesen fordultak orvoshoz, de most visszatértek a páciensek, országosan és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is mérsékelten emelkedek az influenzaszerű megbetegedések száma.

Hasonló arányban mutatják ki az influenzát, mint a koronavírust, épp ezért fontos tehát, hogy minden esetben forduljunk szakemberhez, ha rosszul érezzük magunkat.

Beke Gabriella hozzátette, a COVID elleni védőoltás folyamatosan kérhető, a Pfizer és a Moderna közül lehet választani.

„Eddig a megyénkben a Hetényi Géza Kórház rendelőintézet oltópontján volt elérhető, de pont most végeztük el az igényfelmérést a háziorvosoknál, hogy az adott praxisban hányan igényelnék ezt a COVID elleni oltást azért, hogy ne kelljen beutazni az egész megyéből az oltópontra, úgyhogy jövő héttől már a háziorvosoknál is elérhető lesz.”

Az aktuális helyzetet folyamatosan monitorozzák ötven háziorvos heti jelentése által. Az influenza elleni oltás már november óta elérhető a háziorvosoknál, ezt érdemes évente beadatni.

Kép: Magyar Hang/Végh László

Kapcsolódó cikkek