Mint egy akciófilmben, berobbant az LPG-töltőállomás – videó

Megosztás

Igencsak sokkoló képsorok, amiből az is kiderül, hogy aki a közelébe került, semmit nem tudott tenni a robbanás és a futótűz ellen. Még az autóban volt a legnagyobb biztonság.

Öt ember megsérült egy robbanásban január másodikán este a Gangwon tartománybeli Phjongcshangban, Dél-Koreában, miután egy LPG-állomáson gázszivárgás történt és az egész berobbant. Az eset ugyan az év második napján történt, de az erről készült felvételek csak a minap kezdtek el terjedni a nemzetközi sajtóban, ezeken katasztrófafilmbe illő jelenet látható, ahogyan a gáz elárasztja az utcákat, majd az egész berobban.

The Korea Herald beszámolója arról ír, a Gangwon tartományi tűzoltóparancsnokság szerint az öt ember közül ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, de jelenleg stabil az állapotuk. A másik három ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A robbanás és az azt követő tűz tizennégy épületet és több autót rongált meg, összesen pedig 25 embert kellett evakuálni. A tüzet nagyjából három óra alatt sikerült megfékezni 117 tűzoltó bevetésével. (via Hvg)

gas explosion in south korea
byu/Negative-River4719 inThatsInsane

Kapcsolódó cikkek