Továbbra sem csitul a petárdázás Szolnokon

Megosztás

Többek szerint továbbra sem javul a helyzet Szolnokon petárdázás területén. Elvileg ugye petárdázni nem is lehetne, de most még tűzijátékozni sem, de ennek nagyon sokan fittyet hánynak.

Éppen a minap írtuk meg, hogy nagyon sokannak eldurrant az agyuk attól, hogy máris mekkora vehemenciával durrogtatnak Szolnokon.

Nos, úgy tűnik, semmit sem javult a helyzet, petárdafronton egyelőre a durrogtatók állnak nyerésre a hatóságokkal szemben.

Mint nem sokkal ezelőtt egy posztoló közölte,

“Hozhatnak itt , bármilyen rendeletet, a Széchenyi lakótelepen már megkezdődött a tűzijátékozás és a petárdázás! A rendelet szerint dec.31-én 18.00 órától lehetne durrogtatni. Kik ellenőrzik az előírások betartását? Közeget a környéken sem látni. Igazán autózhatnának erre egész nap.”

Valaki azt írta, hogy “Nálunk is már napok óta megy… Ráadásul este 11-kor, amikor már éppen elaludtál.”

Viszont valaki azt írta, hogy: “Tegnap mondták a híradóban, hogy van olyan tűzijáték, ami egész évben használható. Ha olyat durrogtatnak, a rendőr sem tud mit csinálni, mêg akkor sem, ha véletlenül tetten éri.”

Mindenesetre úgy tűnik, se szabályso, se szabálytalan durrogtatót még nem kaptak el.

Ugyanakkor a mentőszolgálat közreadott egy fotót, mivel járhat a petárdázás.

Mint írták, a mentők minden szilveszterkor találkoznak olyan pirotechnikai eszköz által okozott balesettel, amik életre szóló sérülést okoznak… És közzétettek egy kézfejről készült röntgenképet, amin nem voltak ujjak… (nyitóképünkön)

Fotó: Orsz. Mentőszolgálat Facebook

Kapcsolódó cikkek