Adományokkal segítette a rászorulókat Szolnokon is a Mathias Corvinus Collegium

Megosztás

Az egész Kárpát-Medencében jótékonysági koncertekkel és karitatív eseményekkel igyekezett hozzájárulni a rászorulók megsegítéséhez a Mathias Corvinus Collegium (MCC), bár hozzá kell tenni, a kormányközelinek mondott tehetséggondozó intézetnek van is miből sáfárkodnia a forrásaival, miután pár éve több százmilliárd forintos részvényportfóliót és több mint százmilliárd forintot kapott.

Országhatártól függetlenül számos programmal és akcióval támogatták a magyar közösségeket. Csak néhány példa: a szegedi dómban tartott jótékonysági koncerten belépőként gyermek- vagy ifjúsági könyveket gyűjtöttek, a felajánlásokat pedig egy kárpátaljai líceum diákjai számára juttatják el.

A debreceni központ ugyancsak jótékonysági koncertet szervezett, a zalaegerszegi MCC a gyermekvédelmi ellátásban élő óvodásoknak és iskolásoknak küldött könyveket.

Szalay Ferenc polgármester és egy MCC-s finomság

Emellett nem maradt ki Győr, Kecskemét, Miskolc, Székesfehérvár, ahol a helyi állatvédőket és állatmenhelyeket támogatták, és természetesen a megyeszékhely Szolnok sem, amelynek helyi szervezete nyolc éve működik a városban.

Ahogy közösségi oldalukon írják, az MCC szolnoki képzési központ fennállása óta minden évben támogat egy nemes ügyet, azonban az idei évnek szomorú aktualitása volt. „Egyik volt tanítványunkat, Matúz Balázst a nyáron olyan súlyos baleset érte, hogy mellkastól lefelé lebénult. (…) Az önzetlen segítségnek köszönhetően 661.080 forinttal sikerül hozzájárulnia az MCC szolnoki képzési központnak Balázs rehabilitációjához. Az adventi vásár nyitvatartása véges volt, így a megmaradt süteményeket a szolnoki Anyaotthonnak szállítottuk ki” – írták.

A Mathias Corvinus Collegium a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 195 doboznyi ajándékot is gyűjtött, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen 100 kilogramm élelmiszert juttattak el a rászorulóknak.

A kormányzat által favorizált, elitképzőnek nevezett MCC több, mint 98 százalékra növelte a részesedését a Libriben még nyáron, sőt, októberben attól volt hangos a sajtó, hogy kiderült, akár hetven egyetemi többletpontot is szerezhet egy középiskolás, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját.

A Telex öt részes cikksorozatában részletekre kiterjedően ismerteti, sok esetben árnyalja az intézményről kialakult képet, úgy fogalmaznak, „a magyar közoktatás egyre romló állapota mellett a magas színvonalú képzéseket ingyen nyújtó MCC a tehetséggondozó programjaival jó alternatívának tűnhet azoknak, akiknek nincs pénzük magániskolába járatni a gyereküket.” Ide kattintva olvasható el az első, a második, a harmadik, a negyedik és az utolsó rész.

Képek: MCC Szolnok Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek