Járműhiba, gázolás, meghibásodott biztosítóberendezés, megint zajlott az élet a ceglédi és szolnoki vasútvonalakon

Megosztás

Már péntek reggel indultak a gondok Szolnokon és később sem lett rózsásabb a helyzet a MÁV-nál. Ez sem a magyar állami vasúttársaság napja volt.

A Mávinform tájékoztatásai alapján igencsak zajlott az élet a szolnoki és ceglédi vasútvonalakon az utolsó hétköznapon, de nem a jó értelmében. Reggel indult a problémák sora. “Péntek reggel a Szolnokról 6:23-kor a Keleti pályaudvarra induló G60-as vonat (3337) járműhiba miatt nem közlekedik, utasai a Szolnokról 7:07-kor induló Z60-as vonattal (3347) utazhatnak. A Nagykátáról Budapestre utazók a 7:32-kor induló gyorsított személyvonattal (7509) utazhatnak a Keleti pályaudvar felé.”

Nem sokkal később folytatódott is. “Pénteken a Nyugati pályaudvarról 8:00-kor Ceglédre induló Z50-es vonat Monorig S50-es vonatként közlekedik (2832/2742). A Monorról 9:36-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2757) nem közlekedik.”

“Pestszentlőrinc és Vecsés között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert Ferihegy megállóhely közelében elütött egy embert a Miskolcról 6:24-kor a Nyugati pályaudvarra indult Tokaj IC (580).

A ceglédi vonalon jelentős késésekre, járatkimaradásokra kell számítani, a menetidő 20-30 perccel is meghosszabbodhat.

Az érintett vonat utasait egy másik vonatra fogják átszállítani. Forgalmi változások:

• A korlátozás végéig Szemeretelep és Ferihegy megállóhelyen a vonatok mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg.

• Egyes monori S50-es vonatok nem közlekednek.

• A ceglédi Z50-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Monor között is minden állomáson és megállóhelyen megálnak, S50-es vonatként közlekednek.

o A Monorról 10:06-kor és 10:36-kor a Nyugati pályaudvarra elindult S50-es vonat (2715, 2725) csak Vecsésig közlekedik.

o A Nyugati pályaudvarról 10:35-kor Monorra elindult S50-es vonat (2724) csak Kőbánya-Kispestig közlekedik.

• A debreceni Cívis InterRégiók csak Ceglédig közlekednek, illetve onnan is indulnak.

• A szegedi Napfény InterCity-k csak Monorig közlekednek, illetve onnan is indulnak.

• A Nyugati pályaudvarról 12:20-kor induló Tokaj InterCity (IC 656) csak Nyíregyházától közlekedik.”

Az esti meglepetés. “Péntek este meghibásodott a biztosítóberendezés Albertirsa állomáson, ezért a ceglédi vonalon 20-30 perccel megnő a menetidő.” Későbbi bejegyzés: “Megjavították a biztosítóberendezést Albertirsa állomáson, a ceglédi vonalon fokozatosan áll helyre a menetrend késő este.”

Előbb-utóbb biztosan sikerül zsinórban két olyan nap, amikor a ceglédi és szolnoki vasútvonalakon a szolgáltatás megüti a megfelelő szintet.

Kapcsolódó cikkek