Na helló, röfi – disznó barangolt Jászberényben

Megosztás

„Megint” – kiálthat fel a jászberényi, ha disznót, vidrát, tevét, esetleg pónilovakat lát a város utcáin vagy a külterületen. Ezúttal teljesen kulturált keretek között, az Érpart városrészén található kocsma melletti utcában – talán oda ment épp, vagy onnan távozott – barangolt egy malac. Később más utcákban is lefotózták az állatot, akinek sorsáról egyelőre nem tudunk semmit.

A posztra természetesen egyből megérkeztek a humoros kommentek, csak néhány példa:

„Bátor röfi. Sétálgat ott, ahol kb minden harmadik udvarban van egy grill/Bbq sütő”

„Ő is kiment megnézni a sarki fényeket”

„Lehet túl sok volt a fogó pálinka és ezt kihasználta a röfi!”

Bár többen kérdezték, nincs hír arról, hogy a gazda meglett-e, vagy valóban egy érparti grillsütő lett az elkóborolt disznó veszte.

Jászberényben egyáltalán nem újdonság, hogy időnként aranyos cicák és kutyák mellett más állatok is helyet kérnek a panoptikumban. Szeptemberben a külterületen egy tevére lelhettek a gyanútlan autósok:

Úgy tűnik, Noé bárkája jászberényi átszállással tartott úticélja felé, ugyanis két évvel ezelőtt egy pulykát kaptak lencsevégre a Bercsényi úton:

Bár valóban vannak veszélyei, ha egy állat, például egy malac, vagy egy ló az utcára kerül és az úttesten sétálgat, a jellemző az, hogy a rend hamar helyreáll és az állatok biztonságban hazakerülnek. Ettől függetlenül a közösségi médiában mindig nagy sikert aratnak a képek, bár az online térben megszokottnak mondható vita sem marad el, leginkább a szintén gyakori póniszökések miatt.

„Mekkora probléma számotokra kedves nyomorult emberek, hogy egy teljesen ártalmatlan póniló “kiszökik” legelészni a kerítésen kívülre. Szerintem közületek páran rendesen erre várva sátrat vertek a Tesco parkolójában, hogy elsőkként jelenthessétek be ha kiszökik egy póni. Szánalmas” – írta egy felháborodott hozzászóló még a póni-ügy kapcsán.

Képek: Aranyos-Maszlag Mónika, Baracsi Gáborné, Lengyel Zsuzsanna, Nagy-Belházi Bettina/Facebook

Kapcsolódó cikkek