Százezer forintért keres erotikus takarításra nőket egy férfi Szolnok megyében

Megosztás

Meglepő poszt tűnt fel egy szolnoki facebook csoportban: képernyőképekkel mellékelve írt arról egy nő, hogy egy magát B. Ádámnak nevező – most éppen – nagykátai férfi takarításra hivatkozva, valójában szexuális szolgáltatásokért fizetett volna alkalmanként 100.000 forintot.

A bejegyzéshez több „bajtársa” írt a hölgynek, hasonló élményekről beszámolva. A férfi hol szolnoki, hol nagykátai, legújabb profilja szerint viszont Zalaegerszegen született és most Kecskeméten lakik.

„Nekem is írt, szinte ugyanezt, de nem ezzel a profilképpel és akkor szolnoki volt”

„Nekem azt mondta Szolnokon lakik, és nekem is erotikus takarításról beszélt”

„Azt mondta szolnoki és Szandaszőlősön van a lakás….Velem is eljátszotta majd letiltott”

A férfi a Messengern keresett hölgyeket takarítás címszóval, a privát üzenetek azonban egy idő után más hangnemben folytatódtak. Rátért a részletekre, nevezetesen arra, hogy vállal-e többet takarításnál? Ha a válasz nem, akkor az üzenetet törli, de most több printscreen is nyilvánosságra került.

A férfi szexuális szolgáltatásokért fizetett volna

A kommentszekció ilyen és ehhez hasonló történetekkel van tele.  Mivel pontosan nem beazonosítható a férfi, vélhetően több kamuprofilról van szó, ezért általánosságban kérdeztük meg a rendőrség sajtóosztályát, hogy mennyire legális interneten keresztül, kvázi takarításnak álcázott erotikus szolgáltatásokért fizetni, illetve érkeznek-e bejelentések arról, hogy nőket szeretnének rávenni prostitúcióra.

A rendőrség szűkszavúan válaszolt, a tájékoztatásában a konkrét üggyel kapcsolatban elmondták, büntetőeljárás keretében vizsgálják a megkeresésben szereplő cselekményeket.

A prostitúció régen szabadságvesztéssel sújtott büntetést vont maga után, ma már legálisnak számít, de komoly szabályai vannak, például csak egyéni vállalkozásként végezhető és az adott személy függési viszonyban nem állhat senkitől. Az üzletszerű kéjelgés, a kerítés és a kitartottság továbbra is bűncselekmények.

Persze az sem kizárt, hogy ezek az internetes próbálkozások igazából az ellenkezőjét szeretnék, mint amit ígérnek, és ők akarnak pénzhez jutni. Ha azt hisszük, ezek az amatőr lehúzós kísérletek nem sikeresek, tévedünk, minden hatodik magyar dőlt már be valamilyen internetes csalásnak. A Szol24 januárban írt róla, hogy egyre növekszik az online elkövetett csalások száma.

Nagyon fontos, hogy csakúgy, mint a valóságban, az internetes térben is járjunk el kellő odafigyeléssel és óvatossággal, ismeretleneknek soha ne adjunk ki szenzitív adatokat és nem megbízható forrásból származó linket ne nyissunk meg.

Kép: Economx, Szolnok megyei ÁLLÁSBÖRZE csoport

Kapcsolódó cikkek