Szolnok főbb sportlétesítményeit érinti a hétvégi ügyességi kerékpártúra

Megosztás

A Családi Egészségnap keretein belül kerül megrendezésre október 8-án, vasárnap egy 5 állomásos, ügyességi kerékpártúra Szolnokon. Előnevezésre nincsen szükség, az érdeklődők a helyszínen jelentkezhetnek délelőtt 10:00-től.

Úgy tartják, a biciklizés egyszerre erősíti a testet és frissíti az elmét. Hogy ez mennyire van így, azt a gyakorlatban is tesztelhetik vasárnap a kerékpárosok, akik túravezető irányításával a megyeszékhely főbb sportlétesítményeit fogják érinteni. A túra és a közös indulás a Városi Sportcsarnoknál kezdődik 11:00-kor.

Az állomások:

Nem ritka, hogy kerékpáros programokat rendeznek a városban, áprilisban a Tisza-tavi Bringakör tartott egy húsvéti túrát, ahol 100, 65 és 30 kilométeres távokat tehettek meg a résztvevők.

Jó időt mond vasárnapra, hétvégén lesz programja azoknak, akik ki akarnak mozdulni otthonukból

Nagyon fontos, hogyha időnk engedi, minél többször mozduljunk ki, menjünk el futni a szabadba, vagy kisebb-nagyobb útvonalakat tegyünk meg kerékpárral. Utóbbi nemcsak kardioedzésnek kiváló, de segít a testsúly kontrollálásában, csökkenti a stresszt és az izmokat is erősíti.

Szolnokon augusztus közepén tartották a Bikesafe országos kerékpár regisztrációt, amelynek lényege, hogy törzskönyvet hoznak létre a bicikliknek, így ha ellopják, nagyobb esély van a felderítésre és a beazonosítás egyszerűbbé válik.

A családi egészségnap reggeltől estig elfoglaltságot kínál kicsiknek és nagyoknak. Lesz színpadi program Béres Alexandrával, különféle edzések, zumba, illetve számtalan szűrővizsgálat és mentálhigiénés tanácsadás. A részvétel ingyenes.

Kép: Tourinform Szolnok

Kapcsolódó cikkek