Tessék? Ha Szolnokon elromlik egy mentőautó, Felcsútra, Mészáros cégéhez kell vinni javíttatni

Megosztás

A kormány Mészáros Lőrinchez, Tiborczhoz és már NER-lovagokhoz történő központosítása, átirányítása már a legrosszabb rémálmainkat is alulmúlja. Ha Jász-Nagykun-Szolnok megyében elromlik egy mentőautó, az új szerződés szerint már nem az Országos Mentőszolgálat saját műhelyeiben kell javíttatni. El kell vinni Felcsútra.

Hát ez tényleg kész őrület, ami az elmúlt 13, de különösen a legutóbbi 1,5 évben Magyarországon folyik. Juszt László hívta fel a figyelmet egy egészen döbbenetes változásra, nagy meglepetésre, ismét Mészáros Lőrinc és a Fidesz-kormány főszereplésével.

“Tényleg nagy lehet a zűr! Tényleg üres lehet a kassza, ha az Orbán-Mészáros duó már ott tart, hogy négy milliárdért is lehajol. A szerződés négy évre szól, évi egy milliárdért.

A közbeszerzés tárgya: “gépjárművek teljes körű garancia-és szavatossági időn túli javítása, melyeket az Országos Mentőszolgálat a saját műhelyében bármely okból nem tud, vagy nem akar elvégezni.”

Egy régi vicc jut eszembe. A kis faluban nyaraló pesti ügyvédnek nagyon fáj a foga. Elmegy a helyi fogorvoshoz.

– Hát ezt ki kell húzni – hangzik el a verdikt. Neki is áll. Ügyetlenkedik. Végül sikerül letörni a fog felső részét.

– Nos, készen is vagyunk, tízezer forint – mondja – a többit meg már Pesten is meg tudják csinálni.

Vicc nélkül. 253 mentőállomás és 1030 mentőautó van szolgálatban szerte az országban. Hogy fog ez működni? Debrecenből, (vagy Miskolcról), Nyíregyházáról Felcsútra viszik a lerobbant kocsikat? Vagy kiadják a melót valami helyi cégnek, s leveszik a sápot? Ez a gátlástalanság meddig fokozható?” – írja Juszt László.

Zalaegerszegről, Békéscsabáról, Nyíregyházáról, Miskolcról, Szolnokról bizonyára rendkívül gazdaságos és racionális lesz Felcsútra vinni Mészáros Lőrinc cégének javítóműhelyébe az elromlott mentőautókat, mert annyira gazdagok és jól ellátottak vagyunk. Nekünk mi erről a véleményünk? (Igen, tudjuk, nem kötelező Felcsútra vinni, de emlékezzünk, a Covid-oltásokat sem volt kötelező beadatni eleinte, aztán… kvázi nagyjából a munkáltatók mind kötelezővé tették a Fidesz asszisztálásával.)

Frissítés: Hadházy Ákos, úgy tűnik, rá is jött a titok nyitjára, amit a Facebookon adott a nagyközönség tudtára.

“Az RTL is beszámolt arról , hogy a Gázos fogja ezentúl szerelni a mentőket. Az autószerelő cége 10 évig csak vegetálgatott, de tavaly belenyomtak egy milliárdot. Ilyet akkor szoktak csinálni, ha valaki nagyon biztos abban, hogy nagy megrendeléshez fog jutni… Végül egyetlen pályázóból “választották “ őt ki, így mondjuk könnyű. A tudósításból azt is megtudjuk, hogy hat vidéki alvállalkozója is lesz Lőrincnek (Viktornak). Így az is lehet, hogy “csak” a sápot fogja leszedni a mentőautók javításából.”

Kapcsolódó cikkek