Folytatódik a szúnyogirtás, mutatjuk mely településeken

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is folytatódik a szúnyogirtás ezen a héten. Országosan mindösszesen 274 településen, 59 ezer hektáron fogyatkoznak meg a vérszívók.

Az elmúlt hetek nyárias, meleg időjárásának köszönhetően csökkent a csípőszúnyog-tenyészőhelyek nagysága, és kevesebb vérszívó fejlődött ki. A folyamatos gyérítésnek és az időjárásnak köszönhetően júliusban kevesebb területen volt szükség beavatkozásra, a szúnyogártalom a legtöbb térségben elfogadható szinten maradt. Július végére azonban változott a helyzet, az esők után tömegesen alakultak ki kisebb tenyészőhelyek, sok ezek közül magántelkeken. Szervezett védekezéssel ezek csak korlátozottan érhetők el, holott ott is képesek kifejlődni a szúnyogok. Ezért is fontos egy-egy esőzés után felszámolni, vagy lefedni a kertben létrejött kisvizeket.

Július 31-én, hétfőn a következő települések kerülnek sorra:

Rákóczifalva

Szolnok

Kenderes

Fegyvernek

Augusztus elsején, kedden a következők:

Rákócziújfalu

Tiszatenyő

Kengyel

Augusztus 2-án, szerdán pedig a következők:

Martfű

Mezőhék

Tiszajenő

Tiszasas

Tiszavárkony

Törökszentmiklós

Újszász

Vezseny

Szelevény

Csépa

Augusztus 3-án, csütörtökön az alábbi helyszíneken:

Cibakháza

Tiszaföldvár

A kifejlett szúnyogok ellen platós gépjárművekre rögzített permetező berendezésekkel avatkoznak be a települések belterületein. Az alkalmazott készítményt kis dózisban juttatják ki, ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nincs káros hatással. A kezeléseket napnyugta után hajtják végre, így az irtószerrel a nappal aktív rovarok nem találkoznak – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kapcsolódó cikkek