Vajon valóban Szolnokon kelt át a hattyúcsalád szabályosan a zebrán?

Megosztás

Terjed egy videó a közösségi térben, miszerint egy hattyúcsalád átkel egy szolnoki zebrán. A Mi Szolnokunkon látható videót a Blikk is közölte az oldal alapján, bár kétséges, hogy a jelenet Szolnokon játszódott le.

Teljesen szabályosan totyogott keresztül egy teljes hattyúcsalád egy közlekedési zebrán Szolnokon. Nemcsak a madarak mutattak példát a szabályos közlekedésre, de az autósok is példátlan türelemmel várták végig, ahogy átvonulnak az úton.
Teljesen elvarázsolta a közösségi oldalon a kommentelőket a cuki hattyúcsalád átvonulásáról készült felvétel. Nem csoda, hiszen példásan mutatták meg, hogyan kell szabályosan átkelni az úttesten, írta a Blikk.hu.

A lap szerint a Mi Szolnokunk Facebook-oldalon megosztott videón jól látszik, ahogy az idősebb hattyúk körültekintenek a gyalogos-átkelőhelyen, majd szépen lassan átvonulnak az úton, miközben a fiókák óvatosan követik őket. Az arra közlekedő autósok pedig türelmesen várták végig, ahogy a hattyúcsalád megteszi az utat.

Csakhogy a Facebook-oldal egyáltalán nem közli, hogy ez a videó Szolnokon készült volna. Csak annyit írtak a felvételhez, hogy “Sokan példát vehetnének erről”.

A videón ahhoz elég dombos terület látszik, hogy az valóban szolnoki legyen. Ráadásul az is gyanús, hogy ilyen környezetben nincs is gyalogos átkelő Szolnokon. Arról nem is beszélve, hogy ilyen hattyúcsalád Szolnokon valószínűleg nincs is.

Mindenesetre arra jó volt a videó, hogy rengetegen lájkolják.

Forrás: Bliik.hu

Kapcsolódó cikkek