Durva: így robbant fel egy teljes, zsúfolt utca, repkedtek a járművek is a levegőben – videó

Megosztás

Az eset halálos áldozatot is követelt Johannesburgban. Minimális előzmény után egyszer csak egy hatalmas robbanás történt, vélhetően gázvezeték-szakadás miatt. Mindezt egy kamera meg is örökítette, hihetetlen képsorok.

Vélhetően gázvezeték-szakadás okozta szerdán azt a tragikus robbanást Johannesburgban, amely egy ember életébe került – közölte a BBC.

A dél-afrikai kisvárosban egy egész utca – buszokkal és autókkal együtt – repült a levegőbe, azt viszont még vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a detonációt.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy először földrengést éreztek, majd egy hangos csattanással megnyílt a föld, ami az egész utcát romba döntötte. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel pedig azóta már bejárta az internetet.

Hatóságok attól tartanak, hogy egy második esetre is számítaniuk kell, ezért a környéken több utcát lezártak és áramtalanították a területet. A tartomány miniszterelnöke, Panyaza Lesufi csütörtökön azt nyilatkozta, 12 embert még mindig kórházban ápolnak.

Az előzetes vizsgálat során nem tudták megállapítani a robbanás okát, ezért a nyomozás folytatódik – nyilatkozta.

Az Egoli Gas csütörtökön azt állította, találtak egy enyhe szivárgást az egyik vezetéküknél, de szerintük nem ez vezethetett a robbanáshoz. A térséget ellátó céget arra kérte a rendőrség, vizsgálják meg a többi vezetéket is, mivel jelenleg a gázrobbanás áll a nyomozás középpontjában.

Al Jazeera English on Twitter: “A security camera video from South Africa shows how vehicles were lifted into the air by a suspected underground gas explosion in Johannesburg which killed at least one person and injured dozens of others ⤵️🔗: https://t.co/qTlffkXZ3t pic.twitter.com/NDggXoYcMe / Twitter”

A security camera video from South Africa shows how vehicles were lifted into the air by a suspected underground gas explosion in Johannesburg which killed at least one person and injured dozens of others ⤵️🔗: https://t.co/qTlffkXZ3t pic.twitter.com/NDggXoYcMe

Kapcsolódó cikkek