LMP: A befizetett adókból külföldi multikat támogat a kormány

Megosztás

Papp László elmondása szerint újabb 112 milliárd forinttal dobja meg a kormány az akkugyárak infrastruktúráját Debrecenben. A korábbi összegeket is beleszámítva, közel 500 milliárdos támogatások közé azért belecsempésztek 1-2, a debreceniek számára valóban fontos beruházást is, hogy elfedjék a nyilvánvalót, azonban ezek továbbra is eltörpülnek az akku-gyarmatosításra fordított pénzek mellett, írja közösségi oldalán Jármi Péter az LMP politikusa.

Minden forint, amit az akkugyárakra költenek Kínának és egy-két NER-es havernak nyereséget termel, a helyieknek viszont veszteséget jelent. Veszteség, mert a befizetett adókból külföldi multikat támogatnak, akik elviszik a profitot az országból. Veszteség, mert ezek az adóforintok továbbra is az oktatásból, az egészségügyből és más közszolgáltatásból fognak hiányozni. Jármi hangsúlyozza, hogy ez jelentős veszteség, mert a jó minőségű termőföldekre épített betontömbök elveszik az élelmezésünkhöz szükséges talajt.

Ha a polgármester valóban szeretne tenni a debreceniekért, akkor azért lobbizna, hogy ezek a pénzek a helyi kis- és középvállalkozásokhoz jussanak el, és valóban fejlődjön Debrecen gazdasága, ne csak kiszolgálói legyünk egy idegen hatalomnak, zárja gondolatait.

Kapcsolódó cikkek