Vasúti teherkocsik siklottak ki Kétpónál, két vagon veszélyes vegyszert szállított

Megosztás

Kisiklott egy tehervonat több vagonja Kétpónál, kettő közülük növényvédőszert szállított.

Kisiklott egy tehervonat egyik kocsija vasárnap dél körül Tiszatenyő és Mezőtúr között a békéscsabai vonalon – közölte ezt még délben az MTI. Azt írták, a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nő a vonatok menetideje, írta az MTI.

A MÁVINform ezt írta fél egykor:

“A békéscsabai vonalon tehervonatból kocsik siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe.

A következő változásokra kell számítani:

A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.”

A katasztrófavédelem pedig ezt közölte: kisiklott egy tehervonat Kétpó határában, egy vasúti átkelőnél. A felborult vagonok közül kettő környezetre veszélyes anyagnak minősülő, folyékony rovarölő szert szállított. A balesethez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is. A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk.

A rendőrség ezt írta a police.hu oldalon: ezidáig ismeretlen ok miatt siklott ki egy 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija Kétpónál július 9-én 12 óra 30 perc körül. Jelenlegi információk szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Személyi sérülés nem történt. A veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a Budapest Keleti Pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom.

Hogy mit történt, egyelőre nem tudni

Az RTL is beszámolt az esetről.

Fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek