Cegléden is gond a száguldozás

Megosztás

Számos, rendőrséget érintő ügyről számolt be a ceglédi polgármester. A városban is gond a gyorshajtás, hogy mit intézett, most megtudhatjuk.

Lauda Zoltán dandártábornokot, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság május elsejei hatállyal kinevezett új vezetőjét köszöntötte minap dr. Csáky András ceglédi polgármester a polgármesteri hivatalban (képünkön).

A látogatás célja a bemutatkozás volt, mivel a főkapitány beiktatásán egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a polgármester.

Ahogy a város vezetője fogalmazott, egy nagyon jó beszélgetésen kitárgyalták az ország és a város közbiztonságának alakulását, emellett szó esett a ceglédi rendőrkapitányság és az önkormányzat kiváló kapcsolatáról is.

További, rendőrséget érintő tájékoztatást is közölt a polgármester. Ezek szerint a múlt hét elején levélben fordult Bori Zoltán alezredeshez, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjéhez, hogy az elmúlt hetekben több viráglopás történt a városban.

A testületi ülésen szó volt arról is, hogy a Budai út forgalomlassítását kezdeményezik a táblán kívüli szakaszra – erről is kikérte dr. Csáky a rendőrkapitányság véleményét, illetve az Összekötő úti gyorshajtással kapcsolatban is a segítségét kérte.

A város vezetője meg is kapta a választ: a virágtolvajokat elkapták. Az Összekötő úton pedig több sebességmérés történt: és el is kaptak néhány gyorshajtót; a továbbiakban is figyelemmel fogják kísérni ezt a szakaszt is.

A Budai utat illetően az volt a kapitányságnak a véleménye, hogy egy 70 km-es korlátozó táblát mindenféleképpen jó lenne kirakni.

Valóban, a becsatlakozó utak forgalma miatt az csökkentené a balesetveszélyt, úgyhogy miután az Állami Közúthoz tartozik a Budai út, ezzel kapcsolatban már levelet is írt a polgármester a vezetőnek, hogy mi az ő álláspontja és mit tudnak ebben segíteni.

Forrás: Csáky András Facebbok

Kapcsolódó cikkek