Első alkalommal fogadta a dandár az ejtőernyőzés szerelmeseit

Megosztás

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár – a Szolnoki Honvédelmi Sportegyesülettel közös szervezésében, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – ebben az évben első alkalommal fogadta az ejtőernyőzés szerelmeseit szolnoki bázisán.

A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával egyébként a napokban zajlott a Szolnok-Szandaszőlős sportrepülőtéren a kadét repülőtábor, amelyen 19 kadét vett részt.

A 15 és 18 év közötti fiatalok az ötnapos, bentlakásos rendszerű táborban a repülés alapjaival ismerkedtek meg, és rengeteg időt töltöttek a levegőben, tapasztalt oktatók felügyelete mellett.

A táborlakók egy nap dandárbemutatót tekinthettek meg Bali Tamás ezredes vezetésével, aki ismertette a helikopterdandár felépítését, életét. A tanulókat a RepTárba is elvitték, ahol Lente Zoltán százados tárlatvezetésen ismertette a magyar repüléstörténet főbb eseményeit, légijárműveit.

A kecskeméti repülődandárral is megismerkedtek a táborlakók. Be volt betervezve, hogy a fiatalok repülhetnek egy H145-ös helikopterrel is, ám mivel pont akkor zuhant le egy magyar katonai helikopter Horvátországban, ezt az eseményt nem tartották meg.

Egy kadét kivételével – aki tűzoltó szeretne lenni – mindannyian úgy nyilatkoztak, hogy a katonai pályát tervezik választani a jövőben.

Forrás: honvédelem.hu Facebook, honvedelemisport.hu

Kapcsolódó cikkek