LMP: az új igazságügyi miniszter jelölésével beismeri a kormány, hogy a propaganda a legfontosabb

Megosztás

Minden jel szerint Tuzson Bence váltja Varga Juditot az igazságügyi miniszteri székben. Az ellenzéki párt úgy gondolja, Varga Judit botrányainak se szeri se száma, akár a saját ingatlanjairól, akár a Pegasus megfigyelési-, illetve a most is folyó Schadl-féle korrupciós botrányt vesszük példaként.

Tuzson Bence érkezik az LMP szerint kétségtelenül hatalmasat bukott Varga helyére. A jelölt eddigi kormányzati tevékenységéről csupán annyi tudható, hogy a propaganda egyik fontos embere lehetett.

Az LMP szerint Tuzson Bence igazságügyi miniszterré jelölése beismerése annak, hogy a propaganda feladata már nem a kormánydöntések kommunikálása, hanem maga a propaganda adja a feladatot a kormánynak. Süveg Anna pénteken, online is követhető sajtótájékoztatón azt mondta: a jelölt eddigi kormányzati tevékenységéről csupán annyi tudható, hogy a propaganda egyik fontos embere lehetett.

Tuzson Bencének számos kérdésre kell válaszolnia, köztük arra, hogy igazságügyi miniszterként mit gondol a terrorcselekményért elítélt Budaházy György kegyelméről – mondta az ellenzéki politikus.

Az LMP választ vár arra is, hogy a leendő miniszter előterjeszti-e majd a kormánynak a gödi Samsung gyár ellen tiltakozó civilek petícióját; várható-e, hogy átalakítják a végrehajtói kar működését, és véget vetnek “a végrehajtói maffia vadprivatizált” működésének”. Tudni szeretnék azt is, Tuzson Bence igazságügyi miniszterként és “lelkes tik-tokozóként” korlátozná-e a minisztériumi hivatali eszközökön e platform használatát, amely az ellenzéki párt szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt – sorolta a szóvivő, jelezve, arra is kíváncsiak, lép-e a jogalkotásért is felelős leendő kormánytag az ügynökakták nyilvánosságra hozása érdekében.

Süveg Anna úgy ítélte meg: Varga Judit nem tudott e kérdésekre válaszolni, “meg is bukott”. (Forrás: Ugytudjuk.hu)

Kapcsolódó cikkek