Uniós pénzből református bölcsőde épült Törökszentmiklóson

Megosztás

Huszonnégy férőhelyes, kétcsoportos református bölcsőde épült Törökszentmiklóson – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

A Törökszentmiklósi Református Egyházközség beruházása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert csaknem 308 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg- írták. Az új bölcsőde közvetlenül a törökszentmiklósi buszállomás mellett helyezkedik el.

A modern kialakítású épület kétszintes: a földszinten a bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó két csoportszoba és a kapcsolódó helyiségek találhatóak, míg a tetőtérben a gondozónők munkáját támogató egyéb helyiségek vannak. Kialakítottak egy 302 négyzetméteres játszóudvart is – olvasható.

A projekt tervezése és megvalósítása szoros együttműködésben zajlott a Magyar Bölcsődék Egyesületével. A beruházásnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyhiány miatt fel nem vett gyermekek száma csökken a településen, javítva ezzel a kisgyermekes szülők elhelyezkedési esélyeit – szerepel a közleményben.

MTI

Fotó: szentmiklósonline.hu

Kapcsolódó cikkek