Tizenegy pedagógust keres egy iskola Törökszentmiklóson

Megosztás

Nem kevesebb mint tizenegy pedagógust keres a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A helyzet akár jól mintázhatja azt a manapság gyakran felvetődő kérdést, hogy ki fog Magyarországon a jövőben tanítani?

Eddig sem volt könnyű a pedagógusok élete, ahogyan az őket foglalkoztató intézményeké, az iskoláké sem. Mióta a Fidesz az úr a hazában, azóta egyre inkább packáznak velük. Drasztikusan romlott a helyzet, mióta egy kiöregedett, alaposan nyugdíjas korú rendőr az oktatásügy vezetője.

Igen, a packázás szó jellemzi a leginkább azt a helyzetet, ahogyan a tanárokkal, tanítókkal bánnak. Éppen holnap szavaznak majd a státusztörvényről az országgyűlésben, ahová ebből az alkalomból tilos látogatókat bevinni. Kétség nem fér hozzá, hogy a jól fizetett fideszesek megszavazzák majd a törvényt, ami alaposan gatyába rázza majd a tanerőket.

Nem csoda, ha sokan nem akarnak katonai és rendőri életet élni ezen a pályán, így aztán menekül mindenki, aki csak teheti erről a területről.

Talán ennek tudható be, hogy a törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tizenegy pedagógust keres.

Mint azt az intézmény a napokban közzétette közösségi oldalán, keresnek:

angol-biológia

angol-informatika

matematika-kémia

testnevelés-bármely

történelem-földrajz

magyar-drámapedagógia/etika szakos tanárt,

illetve tanítót:

természetismeret

angol

matematika műveltségterülettel és:

fejlesztőpedagógia

bármely kompetenciával.

Az intézmény a Karcagi Tankerületi Központhoz tartozik, amely egyébként 59 álláshirdetést tett közzé, közte ötvenhét pedagógust és egy könyvtárost, valamint belső ellenőrt keresnek Nagyivántól Kengyelig.

Kapcsolódó cikkek