Elfogtak egy jászapáti drogdílert és társát – videó

Megosztás

Két férfi ellen folyik eljárás, akik a megalapozott gyanú szerint 1000-5000 Ft/pakk áron értékesítették a drogot Erdőteleken és Jászapátiban.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nyomoz új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves erdőteleki és egy 49 éves jászapáti lakos ellen – írja a police.hu.

A nyomozók – a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya, a vármegyei bűnügyi osztály kutyavezetői, továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tisza Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya közreműködésével – 2023. június 21-én kutatást végeztek a feltételezett elkövetők ingatlanjaiban, és több száz gramm, nejlontasakba és alufóliába kiporciózott port foglaltak le, amiről feltételezték, hogy kábítószer és új pszichoaktív anyag.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi rendszeres haszonszerzésre törekedve, kiskorúaknak is értékesítette az új pszichoaktív anyagot 1000-5000 Ft/pakk áron 2023. júniusát megelőzően.

Az egyenruhások vagyon-visszaszerzési tevékenység keretében készpénzt, mobiltelefonokat és ékszereket foglaltak le. A rendőrök a férfiakat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag kínálásával, átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vételéről határozott. A bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek