Még mindig hosszabb menetidőkre kell számítani több szolnoki vonalon

Megosztás

A pénteki vihar okozta károk még szombat délelőtt is fennakadásokat eredményeznek a vasúti forgalomban.

Mint arról beszámoltunk, péntek este az előrejelzéseknek megfelelően lecsapott a vihar az országra, s ez alól Jász-Nagykun-Szolnok megye sem lehetett kivétel. Emiatt pedig még szombat délelőtt is fennakadásokra kell számítani a vasúti közlekedésben.

Az MTI tájékoztatása szerint Újszász és Tápiógyörgye között fadőlés miatt mindkét vágányon leszakadt a felsővezeték, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. A Hatvan-Szolnok vonal Jászboldogháza–Jánoshida és Újszász közötti szakaszán is még dolgoznak a szakemberek a felsővezeték helyreállításán, várhatóan délelőttig szünetel a vonatforgalom az érintett részeken.

Hajnali 4 órától Újszász és Nagykáta, valamint Jászboldogháza–Jánoshida és Újszász között szállítja pótlóbusz az utasokat. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba és a Hatvan–Újszász–Szolnok vonalon jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon továbbra is hosszabb menetidőkre kell számítani, mert Ceglédbercel–Cserő és Cegléd között fadőlés és felsővezeték-hiba miatt egy vágányon még szünetel a vonatforgalom. A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon hajnaltól várhatóan 15-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak.

Kapcsolódó cikkek