Hiába tiltakoztak az önvédelmi mozgalom rendezvénye ellen

Megosztás

A hét végén a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) Zagyvarékason magyar önvédelmi napok néven rendezvényt tart, ahol eskütételt is tesznek a résztvevők. Az esemény ellen romák tiltakoznak. Kukléta Katalin, a Momentum jászsági roma származású politikusa a megyei rendőrfőkapitányhoz fordult.

A jászjákóhalmai politikus a zagyvarékasi polgármesternél is kardoskodott a rendezvény megtartása ellen, mivel az önkormányzat adta ki területhasználati engedélyt. Mint Kukléta Katalintól megtudtuk, a polgármester nem válaszolt az e-mailjére. Hozzátette, Pócs János országgyűlési képviselő sem reagált, ahogyan amúgy egykor, a 2019-ben Jászapátin tartott erő demonstrációra se. Megjegyezte, most is az aratónapra készül nagy erőkkel.

Hozzátette, ennyit Pócs János romákkal szembeni “barátságáról”.

A politikus levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak is. 

Azt írta:

“Tudomásunkra jutott, hogy a félkatonai szervezeteket betiltó törvény ellenére a Magyar Gárda legújabb klónszervezete Zagyvarékas-Kisszög részében kapott engedélyt rendezvényének megtartására.Terrorista bűncselekményeket miatt elítélt szélsőjobboldali szereplők mondanak beszédeket, amely félelmet és mentális nyomást jelent a jászsági roma közösségekben.“

A levélben arra célzott, hogy a terrorizmusért elítélt, de kegyelmet kapott Budaházy György is jelen lesz, de ez az újabb plakátok szerint már nem így tűnik.

A megyei rendőrségtől a következő választ kapta:

“Tájékoztatom, hogy a Momentum Mozgalom Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagjaként tett bejelentését az illetékességgel rendelkező Szolnoki Rendőrkapitányságra továbbítottam. Szitár Ferenc r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes.”

A városi kapitányságról pedig ezt:

“Tájékoztatom, hogy a 2023. június 24. napon Zagyvarékas-Kisszög területen megrendezésre kerülő “MÖM NAPOK” megtartásához a Zagyvarékas Község Önkormányzat terület-használati engedély adott ki, melyre tekintettel a Szolnoki Rendőrkapitányság a rendezvényre kiemelt figyelmet fordít. Fürj János r. alezredesrendőrségi tanácsos, kapitányságvezető.”

Kukléta Katalin hangsúlyozta, úgy véli, hogy a MÖM-nek ezzel energiát adnak és erősítik őket, önreklámot biztosítanak számukra. 

A momentumos politikus hozzátette, a Budaházy féle petíciójuk is szépen halad a Jászságban. Mint azt is megírtuk, Katalin elítéli Budaházy György szabadon engedését, ezért országos aláírásgyűjtést kezdeményezett. Arra kér mindenkit, hogy aláírásával tiltakozzon az ellen, hogy a köztársasági elnök visszaélt a kegyelmi joggal, és a kormányzó hatalom céljaira használja fel azt.

Kapcsolódó cikkek