A miklósi Bercsényi is csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Megosztás

Immáron a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda is elmondhatja magáról, hogy gimnáziumában elindul a Honvéd Kadét Program, miután együttműködési szerződést írt alá az intézmény a Honvédelmi Minisztériummal.

A Magyar Honvédség részéről Kovács Imre ezredes, az intézmény részéről Polyák-Tóth Klára igazgatónő írta alá a dokumentumot. Az ünnepélyes ceremónián jelen volt többek közt az intézmény lelki vezetője, Bordás Péter plébános, a Katolikus Iskolák Főhatósága Oktatási Osztály képviseletében Köböl Zsolt oktatási csoportvezető, Kis Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztály Köznevelési és Ifjúságstratégiai Osztályának vezetője, Kiss Béla százados, a 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj megbízott zászlóaljparancsnok-helyettese és Markót Imre polgármester.

A Honvéd Kadét Programot 2017-ben indította útjára a Magyar Honvédség, újragondolva a honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs tevékenységét. A programnak komoly célja, hogy szeretnék elmélyíteni a fiatalokban a hazaszeretet érzését, szeretnék tudatosítani a haza védelmének, a felelősségteljes életnek a fontosságát.

A jövő tanévtől a gimnáziumban azok a diákok, akik csatlakoznak ehhez a programhoz, olyan tantárgyakat tanulhatnak, amellyel honvédelmi ismereteiket bővítik. Megismerik a Magyar Honvédség munkáját, szervezetét, és sok izgalmas programon vehetnek majd részt. Országos szinten mára már 133 társult intézmény mondhatja el magáról, hogy megállapodási szerződést írt alá a Honvédelmi Minisztériummal, ami jóval több mint 7000 kadétot jelent. A törökszentmiklósi gimnázium pedig a 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj 6. kadét iskolája lett most.

Forrás: szentmiklosonline.hu

Kapcsolódó cikkek