Konzultáción gyűjti be a lakosok ötleteit az LMP-s polgármesterjelölt

Megosztás

Jól halad a lakosokkal folytatott konzultáció Szolnokon. A lakosság megkérdezését nem a szolnoki önkormányzat kezdeményezte, hanem Tóth Áron. Az LMP-Zöldek Magyarország elsőként jelentette be Szolnokon, hogy Tóth Áront indítja polgármesterjelöltként. A helyi politikus máris javaslatokat vár a szolnokiaktól, amiket beépít majd kampányprogramjába.

Fiatalítás szükséges a városvezetésben, ehhez friss erőként bejelentkezett polgármesternek a valóban fiatal Tóth Áron. Az LMP-s politikus kiemelte, bármiféle irányultságú önkormányzati képviselőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy milyen eredményeket tud felmutatni az elmúlt évekről. Ennek fényében kellene újraindulásukat is megfontolni, különösképpen értendő ez sajnos az ellenzéki erőkre.

A politikus a polgármesteri céljait bejelentő tájékoztatón egy szórólapot is bemutatott. Ezen bárki leírhatja, szerinte mit kellene elsőként megváltoztatnia a városban egy új polgármesternek.

Tóth Áron lapunk érdeklődésére kifejtette, hogy az általa indított konzultáció eddig sikeresnek mondható. Online is sokan mondták már el véleményüket, ám ő inkább szívesebben találkozik személyesen a lakossággal. Eddig csak a Hild téren várták péntekenként a lakosokat, hogy kitölthessék a konzultációs íveket. Úgy fogalmazott, hogy nagyon tetszik a lakosoknak az ötlet, hogy valaki végre meghallgatja őket. 

A kitöltött ívek áttekintése után elmondhatja, hogy nagyon sok értelmes és megfontolandó javaslat érkezett be eddig hozzá. Sokan tették szóvá, hogy a jelenlegi városvezetés már nem tud újat mutatni, mindenképpen frissítésre van szükség. Az ellenzék részéről is olyan kellene, aki új lendületet hoz.

Voltak olyanok is, akik bevallották, hogy nekik szimpatikus a jelenlegi polgármester, ám mégis elmondták ötleteiket, hogy szerintük mit kellene jobban csinálni a város élhetőbbé tétele érdekében. 

Sokan panaszkodnak, hogy igénytelen a város, szemetes, gazos, nincs takarítva, gondozva. Ezzel feltétlenül kellene tenni valamit, erről adtak tanácsokat. Nincs az sem jól, hogy a várost vonattal megközelítők a megyeszékhely határában először óriási szeméthalommal szembesülnek. A galambpiszok is gyakran visszatérő téma volt, ezzel is foglalkozni kellene. Ebben a kérdésben egészen vad ötletek is megfogalmazódtak. 

A politikus aláhúzta, megérti, hogy a városüzemeltetésnek nem áll rendelkezésre elegendő forrás, hogy ezeket a gondokat orvosolja, de úgy véli, barát a barátra nem lő, azaz NER-es a NER-essel nem fordul szembe. Ám, ha ellenzéki városvezetés lenne, akár minden nap fel lehetne szólítani a problémákkal abszolút nem foglalkozó cégeket, hogy hozzák be súlyos elmaradásukat, utalt többek között a MÁV-ra vagy a közútra.  

A képviselő fontosnak tartja, hogy minden városrészben megjelenjen személyesen, így a későbbiekben máshol is várja majd standjánál az érdeklődőket.

A polgármesterjelölt szeptemberben tervez egy nagyszabású programbemutatót, amelyben a begyűjtött javaslatok is helyet kapnak majd.

Kapcsolódó cikkek