Késsel fenyegetve rabolta ki volt élettársát – letartóztatását indítványozták

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a jászladányi férfinek a letartóztatását, aki éjjel betört a volt élettársához, és őt késsel fenyegetve kirabolta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi június 8-án, éjfél körül, ittas állapotban – a zárt ajtó betörésével – bement a korábbi élettársa jászladányi lakóházába. A zajra felébredt a férfi volt élettársa, valamint a 11 éves gyermeke is.

A nő számon kérte a férfit, aki azonban ingerülten pénzt követelt a nőtől, miközben egy kb. 6 cm pengehosszúságú zsebkéssel fenyegette a nőt, a gyermekét pedig bezárta a hálószobába.

A férfi ezután a nő ruházatát átkutatta, abból 590 ezer forintot elvett, majd további értékek után kutatott, egy széfet is magához vett, és távozni készült.

A nő megpróbálta visszatartani, de a férfi tovább fenyegetőzött azzal, hogy megöli, és egyszer pofon is ütötte a nőt, majd rángatni kezdte. A férfi ezután még egy flexet is ellopott a melléképületből, miután annak ajtaját betörte, és a nő telefonját is elvette, nehogy értesíteni tudja a rendőrséget.

A nő azonban el tudott menekülni és a szomszédai segítségével értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy a korábban már többször is büntetett férfi esetében a most elkövetett jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára tekintettel a férfi szökésétől, elrejtőzésétől alappal lehet tartani.

Az ügyészség megalapozottnak látta továbbá az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében – akivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik – mind a bűnismétlés, mind a bizonyítás megnehezítésének veszélyét.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és június 9-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság döntésével szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék fog hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség)

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban ezt a tájékoztatást adta.

Kapcsolódó cikkek