Jöhet a kátyúzás a jászkunsági utakon

Megosztás

A következő hetekben számos helyen alkalmaznak megyénkben úgynevezett melegaszfaltos technológiát, ami tartósabb eredményt hoz, mint a hidegebb, téli időjárásban alkalmazott variáns. De ne csak kátyúzásra készüljünk a nyári szünetben Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Nap mint nap dolgoznak a közútkezelők. A Magyar Közút Nonpropfit Zrt. munkatársai a tavaszi-nyári időszakban melegaszfaltos technológiával kezelik az úthibákat.

– Munkatársaink az időjárási lehetőségekhez mérten egész évben folyamatosan, ütemezetten dolgoznak a burkolathibák javításán a kezelésünkbe tartozó úthálózaton az egész országban, így Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is. A javításokat az útellenőri szolgálatunk által, napi szinten végzett rendszeres hibafeltárások alapján ütemezzük és figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket is. A burkolathibák balesetveszélyessége, valamint az egyes útszakaszok forgalma alapján végezzük a munkákat a minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési források felhasználásával – mondta el a Szoljon érdeklődésére Pécsi Norbert Sándor. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kiemelte: a balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat az észlelés, bejelentés után azonnal javítják, amennyiben egy forgalomra veszélyes kátyút nem tudnak egyből javítani, ideiglenesen táblázással jelezik az úthibát a közlekedőknek.

A téli hónapokban alapvetően ideiglenes jelleggel, hidegaszfalttal tudtunk dolgozni, akkor ugyanis a melegaszfalt keverő telepek zárva tartanak. Ebben az időszakban már üzemelnek, így melegaszfaltos technológiát alkalmazunk tavasztól egészen őszig, ami egyébként jóval tartósabb 

– mutatott rá a kommunikációs osztályvezető.

Kapcsolódó cikkek