A szokásos lózungok Hornungtól: gyermekek és család nélkül nincs ország, nincs nemzet

Megosztás

Gyermekek és család nélkül nincs ország, nincs nemzet – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán egy új, négy csoportszobás bölcsőde alapkőletételi ünnepségén Karcagon.

Hornung Ágnes közölte: nem csupán az épületeknek, de a társadalomnak is vannak alapkövei, a kormány számára pedig fontos szempont, hogy a jövőt milyen alapra helyezze. Ezért jelenti a család a nemzet és minden további építkezés, fejlesztés alapkövét több mint egy évtizede Magyarországon – fogalmazott.

Ez idő alatt kiépült egy olyan rendszer, amelyre az emberek mindig támaszkodhatnak – mondta az államtitkár, rámutatva arra, hogy a családbarát ország eszméjét Európában egyedülálló intézkedések fémjelzik, amelyek megóvása és továbbfejlesztése a cél.

Egy cikkünkben éppen most foglalkoztunk vele, hogy fogy a magyar, a megye népessége is jócskán csökkent 10 év alatt. Karcag lakosságszáma például 9,9 százalékkal apadt.

MTI

Képünkön: Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester (b2) és F. Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő  az új karcagi bölcsőde alapkőletételi ünnepségén 2023. június 7-én. MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek