Nappal, a nyílt utcán végeztek ki egy kutyát Cegléden, vendettára gyanakodnak

Megosztás

Forrnak az indulatok Cegléden, miután hétvégén valaki elvágta egy kutya nyakát. Az állatra korábban állítólag vérdíjat tűztek ki, mert megtámadott egy kis pónilovat. A cseppet sem happy enddel záruló történetben elpusztult egy póniló, majd kivégeztek egy kutyát. A helyiek szerint vendetta történt, de természetesen mindenki tagad mindent.

Egy póniló megtámadásával kezdődött a félelem és reszketés Cegléden a hétvégén. Ahogy az a lovacska gazdájának kiírásából kiderül, az állat mintegy 150 méterre a házuktól legelészett, amikor két kutya megtámadta és „széttépte”. A tulajdonosok ekkor az interneten tettek közzé felhívást, amiben 500 ezer forint jutalmat ígérnek annak, aki segít.

„Felhívás! 500 ezer forintot ad Gyuszi fiam annak a személynek. Titokban marad a neve, aki segít. Tegnap 5 után, díszpónit, kis lovat, amit kis unokám kapott, széttépték, mikor legelt a háztól 150 méterre a legelőn. Ez két kutya volt. A 6 éves unokámé volt” – szólt a felhívás, ami alatt végül egy kommentben megjelent, hogy jelentkezett is az „informátor”. „Megvan a német juhász tulajdonosa, le lett informálva, aki telefonált. Jutalomért menjen” – írta a jutalom felajánlójának, Gyuszinak az édesapja.

Szó szerint kivégezték a kutyát
Nem sokkal később egy járókelő meglátta Cegléd egyik utcájában, hogy egy kutya a saját vérében fürödve éppen haláltusáját vívja. Bár azonnal állatorvoshoz rohantak az állattal a jószándékú emberek, a kutyát már nem tudták megmenteni, írta a ripost.hu.

Nem kellett sok idő, hogy a ceglédiek összerakják: az elvágott torkú kutya azonos a pónilovacskára támadó egyik ebbel, innen pedig már csak egy lépés volt összerakni azt, hogy az állat kivégzése összefüggésben lehet a szóban forgó pénzjutalommal, azaz vendetta történhetett Cegléden. Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd közben a lovacska megtámadásában résztvevő másik kutya megmentésén is dolgozik. „Ha valaki felismeri a kutyák gazdáit, közölje velünk, vagy ha látja a német juhászt, segítsen megmenteni, hogy ne jusson a másik sorsára. Engedje be zárt helyre és érte megyünk!” – írták ki.

Kiakadtak a kommentelők
A vérdíj kitűzése és a kutya legyilkolása kicsapta a biztosítékot az internetezőknél. „Sajnos az ilyen emberek úgy gondolják, hogy törvényen felül állnak és bármit megtehetnek, bosszúra volt 500 ezer forintjuk. Egyszerűen hihetetlen, hogy emberek ennyire undorítóak tudnak lenni, kifizetik a pénzt, csak hogy egy ártatlan állatnak elvághassák a torkát. Ez a kutya semmiről nem tehetett. Persze utána gyorsan törlik a posztot, de nem nem ők voltak, hát persze…..…” – írta az egyik kommentelő. „És akkor most feltámad a pónijuk, hogy megölték ezt a kutyát? Gusztustalan embernek nem nevezhető szrhzi, aki a megbízást is adta és még nagyobb, aki véghez vitte. Emberiség söpredéke, aki azt gondolja, mindent megtehet bárkivel, legyen az ember vagy állat” – fejtette ki a véleményét másvalaki.

Tagad a lovacska gazdája
A Ripost elérte a jutalmat felajánló „Gyuszi” édesapját, aki szintén Gyula. Ő azt mondja, nem a kutyára tűztek ki vérdíjat, hanem annak ajánlották fel a félmilliót, aki megmondja nekik, hogy ki a kutyák gazdája. Ez meg is történt. „Megtaláltam a gazdáját. Mindenki tudja, hogy alkoholista és csövesekkel lakik. A betelefonáló azt mondta, neki nem kell a pénz” – mondta a férfi, aki azt állítja, a neten látta és hallotta, hogy megölték a kutyát. „Én nem a kutyákra mentem, hanem hogy derítsék ki, ki a gazdájuk. A póniló elpusztult hajnal egykor!” – mondta a férfi.

Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen, állatkínzás miatt.

Forrás: ripost.hu, tények.hu

Kapcsolódó cikkek