Gyereknapi kormányinfó: Nagy Mártonnak tetszik az árstoppos játékok ötlete

Megosztás

Vasárnap Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő töltött fel egy videót az oldalára, amelyben a kiskorúak nem mindennapi kérdéseire válaszoltak a kormánypárti politikusok. A humorosnak szánt felvételen az a felvetés is elhangzott, hogy vezessenek be árstopot a játékokra.

Szentkirályi Alexandra szerint rengeteg kérdést kaptak a gyerekektől, és néhányra válaszoltak a miniszterek. Lázár János építési és közlekedési miniszter például az egyik kérdésre válaszolva azt mondta: miniszternek lenni nemcsak egy gyerek számára nem izgalmas, hanem egy felnőttnek is néha unalmas, ezért azt tanácsolta, hogy: “a kérdező kerülje el, hogy miniszter legyen az életében.

Varga Judit igazságügyi minisztert arról kérdezték, hogy miért a Diósgyőrnek szurkol, és miért nem a Fradinak. Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy egyértelműen azért, mert diósgyőri születésű. Mint mondta, nagypapája Diósgyőr szurkoló volt, ezért rá is emlékszik, mikor DVTK meccset lát. Azért hozzátette azt is, hogy Hozzátette, hogy a család szokott Fradi-meccsekre járni, a két kisebbik fia pedig az MTK-ban játszik.

Egy másik kisgyermek Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternél arról érdeklődött, hogy mikor várható árstop a játékokra. A miniszter megjegyezte: nagyon jó ötletnek tartja, hogy a játékokra árstopot vezessenek be, amit fel fog vetni a legközelebbi kormányülésen a miniszterelnöknek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszterről, Gulyás Gergelyről azt is megtudhatták a gyerekek, hogy az eddigi legjobb félmaratonos ideje 1 óra 44 perc, ami „nem rossz a kormányban, de Szijjártó Péter legalább negyedórával megveri őt”.

Gyermeknapi Kormányinfó Plusz | Ismét gyermeknap, ismét Gyermeknapi Kormányinfó Plusz! Ti kérdeztetek, mi válaszoltunk! | By Szentkirályi Alexandra | Facebook

3K views, 166 likes, 6 loves, 80 comments, 65 shares, Facebook Watch Videos from Szentkirályi Alexandra: Ismét gyermeknap, ismét Gyermeknapi Kormányinfó Plusz! Ti kérdeztetek, mi válaszoltunk!

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek