5 tény az alkoholról, ami feldob minden vendégséget

Megosztás

Minden asztaltársaság imádni fogja ezeket a lenyűgöző fun facteket.

Az alkohol világa tele van lenyűgöző tényekkel, a történelmi anekdotáktól a meglepő tudományos felfedezésekig. Íme, 5 olyan döbbenetes adat, amelyekkel bármikor meglepheti a vacsoravendégeit!

1. Óriás Andre több mint 100 sört ivott meg egy ültében.

A profi francia birkózó 224 cm magas és 236 kg súlyú volt, alkoholfogyasztási képességei pedig a mai napig legendásak. Egyes történetek szerint egy bunyó előtt hat üveg bort is legurított, egy reptéren pedig 45 perc alatt 108 sört ivott meg. Óriási mérete ellenére André gyengéd személyiség volt, és széles körben jószívű emberként tartották számon.

2. A gintonic világít a sötétben.

A kinin elnyeli az ultraibolya fényt, így fluoreszkál az UV-izzók alatt, ezért a gintonic ilyen környezetben kékes-lilás árnyalattal ragyog.

3. Az Egyesült Államok kormánya mérgezte az alkoholt a szesztilalom idején.

Igaz történet: hogy eltántorítsák az embereket az illegális ivászattól, a kormány megváltoztatta az iparilag előállított alkohol képletét, mérgezővé téve azt. Ez az intézkedés több ezer halálos áldozatot követelt.

4. Az űrben kifürkészhetetlenül nagy alkoholfelhők lebegnek.

A Sagittarius B2 a Földtől 25 ezer fényévre található, 150 fényévnyi átmérőjű molekulafelhő. Becslések szerint 10 milliárd milliárd milliárd liter etil- és metil-alkoholt tartalmaz, sajnos azonban ivásra nem alkalmas.

5. A cenosillikaphobia az üres pohártól való félelem.

Egyesek számára csupán egy ártatlan babona, míg mások számára mindent elsöprő rettegés, amitől végigborzong a gerincük. A cenosillikaphobia, az üres pohártól való félelem nagyon is valóságos és érdekes jelenség. Maga a szó a görög “kenos” (üres), “silli” (üveg) és “phobos” (félelem) szavakból származik. Bár egyesek számára irracionálisnak tűnhet, a fóbia által sújtottak valódi szorongást tapasztalnak, amikor a poharuk kiürül. Érdemes a bulikon hamar utántölteni, ha esetleg némelyik vendégünk ilyesmivel küzdene.

Írásunk a Férfi magazin, a Tízdolog és a Webnyeremény közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek